Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
Hakkında

.:: GENEL TANITIM

            Ceza İnfaz Kurumumuzda  5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanununun 9. maddesinde  belirlenen suç kapsamına giren hükümlü ve tutuklular barındırılır.

            Kurumumuz 33.988 m2 açık alan, 17.426 m2 kapalı alan üzerine kurulmuştur. İhata duvarının dış kısmında Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığı Binası, Ziyaretçi Kabul Binası ile 2 adet 10'ar dairelik lojman binası bulunmakta olup toplamda , 83.513 m2 alana sahiptir.

            Kurumumuz 103 adet 3 kişilik, 61 adet tek kişilik odalardan oluşmuştur. Toplam kapasitesi 368 ‘dir. 3 kişilik odalar 25 m2  alt kat ve 25 m2  üst kat olmak üzere toplam 50 m2 dir. 3 kişilik odaların havalandırmaları 50 m2 dir. Tek kişilik odalar 10 m2 den oluşmuş ve yan yana bulunan 2 ya da 3 oda aynı havalandırma bahçesini kullanmaktadır. Tek kişilik odaların havalandırmaları ise 42 ile 50 m2 arasında değişmektedir.

            Kurumumuzda 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet açık spor sahası, 1 adet masa tenisi salonu, 8 adet iş atölyesi, 1 adet  mutfak, soğuk hava depoları, personel yemekhanesi, açık ve kapalı görüş mahalleri, avukat ziyaret mahalleri, mahkum kabul alanı , görüşme odaları, kantin, müdahale ekip odası ,merkez kontrol odası, kütüphane, dershane, revir, berberhane, terzihane, mescit, çamaşırhane, jeneratör odası ve  sığınaklar bulunmaktadır.

            400 m2 alan üzerine kurulu ziyaretçi kabul kısmında kantin, kurumumuzda üretilen el sanatları ürünlerinin sergilendiği stant, kurumumuzdan  haberlerin yer aldığı duvar panosu bulunmaktadır. Ziyaretçilerin yakınlarına getirdiği eşyalar bu kısımda emanet eşya görevlisi tarafından teslim alınmakta ve tutuklu ile hükümlülerce verilen eşyalar bu kısımda ziyaretçilere teslim edilmektedir.

            Kurumumuza gelen ziyaretçiler duyarlı kapıdan geçtikten sonra  elle de fiziki aramaları yapılmaktadır.  Eşya giriş-çıkışlarının kontrolü ve yasa ile   ceza infaz kurumlarından içeri girmesi yasak olan  eşyaların  girişlerinin engellenmesi için bina girişinde duyarlı kapı ve X-Ray cihazı bulunmaktadır. Ziyaretçi ve personelin eşyaları X-Ray cihazından geçirilir. Cihazdan geçen ve kuruma girmesi yasak olmayan eşyalar kontrol edilerek sahiplerine teslim edilir.

            Ceza İnfaz Kurumumuzda  sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen doktor, diş hekim ile kurum  psikologu tarafından verilmektedir. Hastaların yararlanması için 8'er kişilik 2 adet yataklı revir bulunmaktadır. Sağlık problemi yaşayan tutuklu ve hükümlüler dilekçe ile revire çıkma isteklerini bildirirler. İnfaz ve Koruma Memuru nezaretinde revire çıkartılan tutuklu ve hükümlünün muayenesi titizlikle hekim tarafından yapılır.

            Kurumumuz  kantininde tutuklu-hükümlü ile personelimize  geniş bir ürün yelpazesi sunulmaktadır. Tutuklu ve hükümlülere kantin fiyat listeleri hazırlanarak  teslim edilmektedir. Tutuklu ve hükümlülerin haftalık 300 TL karşılığı alışveriş hakkı bulunmaktadır. Hazırlanan malzemeler memurlar tarafından fatura ile karşılaştırılarak imza karşılığı odalara teslim edilir.

            Kurumumuzda günlük ulusal gazetelerin dağıtımı görevli memurlar tarafından yapılmaktadır.

            Tutuklu ve hükümlülere gelen veya yakınlarına göndermek istedikleri mektuplar mektup okuma komisyonunca incelenir. Kontrolü yapılan mektup ve yayınlar görevli memur tarafından tutuklu ve hükümlülere odalarında teslim edilir ve gönderecekleri mektuplar alınır.

            Tutuklu ve hükümlü yakınları haftada yarım saatten az bir saatten çok olmamak üzere kapalı veya açık görüş yapabilir. Açık görüş, her ayın ilk  haftası  yapılmaktadır.

            Tutuklu ve hükümlülerin her hafta belirlenen gün ve saatte 10 dakika telefonla görüşme yapabilme hakkı vardır.

            Kurumumuzda tutuklu ve hükümlüler ile personelin yararlanabileceği yayınların bulunduğu kütüphane bulunmaktadır.

             İdare ve Gözlem Kurulu  tarafından belirlenen tutuklu ve hükümlüler en fazla 10 kişilik gruplar halinde  ortak alan faaliyetlerinden  (kütüphane , çok amaçlı kapalı spor salonu, açık çim saha, açık halı saha, sohbet alanları, masa tenisi, iş atölyeleri, sosyal ve kültürel içerikli kurslar)  yararlanabilmektedir.

             Hükümlü ve tutukluların boş zamanlarını verimli geçirebilmeleri için  çok amaçlı iş atölyeleri mevcuttur. Bunlar ;  Kilim atölyesi, Çini atölyesi, Resim atölyesi, Sedef Kakmacılığı atölyesi, Bilgisayar atölyesinden  oluşmaktadır. Tutuklu ve hükümlülerin  bu atölyelerde ürettiği el sanatları ürünleri  Bolu Belediyesi tarafından tahsis edilen Atatürk Orman Parkında Yöresel Ürünler Satış Mağazasında sergilenip, satışa sunulmaktadır.

             Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ULU ÖNDER Mustafa Kemal ATATÜRK' ün : “EFENDİLER CEZAEVLERİ SORUNU ÇOK ÖNEMLİDİR. KİŞİSEL ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANAN VATAN EVLADININ CEZA SÜRESİ SONUNDA TOPLUMA YARARLI OLACAK BİR VATAN EVLADI OLARAK YETİŞTİRİLMESİ GEREKLİDİR...” mesajının bilincinde,  hürriyeti bağlayıcı cezanın infazındaki temel amaçların en önemlisi olan hükümlünün rehabilitasyon çalışmaları sonucu topluma yeniden kazandırmaya çalışmaktadır.

 

© BOLU  F TİPİ YÜKSEK GÜVENLİKLİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ
Adres

Kuruçay Mahallesi, Şehit Ümit Çetingöz Sk No:8, 14030 Merkez/Bolu

Telefon

0 (374) 245 12 01 / 0 506 600 61 14

Faks: 0 (374) 245 12 57

E-Posta

bolu.ftcikisaretadalet.gov.tr